Saturday, November 6, 2010

City Trip - Paris

I need your advice. I've only been to Paris once: it was for school, the Tour Eiffel Concours de Francais. We slept in a Formula 1-hotel and it stormed for two whole days... No need to explain that I don't have the best idea of the city.

So please, can anyone give me some tips on where to shop, where to eat and what to do (on bank holidays)?

I know I'm gonna love Rue Cambon though
Screen Shot - Google Maps

5 comments:

 1. Hey Tiffany!

  Ik ben in februari naar Parijs geweest en ik raad je ten sterkste de Marc by Marc Jacobs winkel aan. Ik vond dat er daar wel leuke dingen te vinden waren. Galerie Lafayette vond ik ook leuk :)
  Het is ook mooi om te wandelen in de buurt van de Louboutin winkel in Parijs. Ik weet niet meer hoe die buurt heet maar ik herinner me die winkel wel :p.

  Qua musea raad ik Musée d'Orsay aan, dat was heel mooi. Onder de 25jaar zijn trouwens veel musea gratis in Parijs.

  Eten zou ik in de studentenbuurt doen, dat is een tip van mijn tante die elk jaar naar Parijs gaat :). Voor te eten hebben wij 1x de metro genomen naar een metrostation in de buurt van de Sorbonne. En daar waren de prijzen heel wat schappelijker dan in de rest van Parijs. We hebben bvb in een klein restaurantje waar enkel Fransen zaten een lekker menu kunnen eten voor weinig geld.
  Je kan zo een metropasje voor enkele dagen nemen. Dat was heel handig en niet duur.

  Groetjes Eveline

  ReplyDelete
 2. how about the HRC on 14 Boulevard Montmartre
  75009 Paris, France. It's one of my favorite Hard Rock Cafés. But not really the french cuisine if that's what you're looking for. Where are you staying (more or less), that way we might suggest restaurants in the neighborhood ;-). Shopping is not really my thing, so I can't help you there, sorry!

  ReplyDelete
 3. http://www.palaisdetokyo.com/fo3/low/programme/

  ReplyDelete
 4. place de la madeleine - rue de faubourg
  naar la durée voor overheerlijke macarons<3

  ReplyDelete
 5. Ik ben er 2 jaar geleden geweest, wat echt een superwijk is Saint-Germain. Je hebt hier hele leuke kleine boetiekjes, net als in Le Marais. Waar ik ook even heen zou gaan is Parc du Luxembourg en genieten van alle mooie bloemen en de rust in het park. Have fun! xx

  ReplyDelete